Restructurări masive în 21 de ministere

Potrivit unui proiect publicat de ministerul de Finanţe, numărul posturilor din 21 de ministere şi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va fi redus.

Măsura face parte din prevederile programului de guvernare al PSD privind reforma administraţiei publice, care propune o administraţie suplă, care sa reacţioneze rapid şi să aibă iniţiative.

Autorităţile îşi doresc o administraţie transparentă, profesionistă şi predictibilă, care să reducă birocraţia.

Cel puţin asa arată expunerea de motive a proiectului.

Spre exemplu, numărul maxim de posturi din cadrul Ministerul Afacerilor Externe va fi de 2.421 – se exclud de aici demnitarii, cabinetul ministrilor şi cabinetele secretarilor de stat.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice ar urma sa aiba 839 de angajati, fara demnitari, in timp ce Ministerul Finantelor ar urma sa aiba in subordine 1815 oameni. Ministerul Justitiei va fi compus din 390 de posturi la nivel administrativ, in timp ce Ministerul Tineretului si Sportului ar urma sa aiba 138 de angajati administrativ.

Aproape 4000 de posturi din ministere si ANAF vor fi desfiintate. Potrivit  ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, masura a fost discutata in Guvern si va fi analizata cu sindicatele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS