Confidenţialitate

Restructurări la Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia va trimite acasă 2.000 de salariați în baza unui program de restructurare aprobat și de Ministerul Energiei.

Angajații își vor înceta activitatea începând cu 1 iunie, iar în următoarea perioadă se va discuta și despre sumele compensatorii pe care urmează să le încaseze.

Ceilalți salariați vor intra în șomaj tehnic, prin rotație, pe parcursul acestui an. Sindicatele sunt nemulțumite și amenință cu proteste.

Administrația a anunțat disponibilizările în urma unei ședințe la care sindicatele s-au opus vehement. Planul de restructurare a fost aprobat, luându-se în calcul faptul că cererea de energie pe cărbune a scăzut.

În acest sens, termocentrala Ișalnița și-a întrerupt activitatea până când Sistemul Energetic Național va avea nevoie de mai multă energie.

Trebuie precizat că producția pe cărbune este mult mai scumpă decât cea produsă de hidrocentrale sau eoliene. Cum vremea este bună, se preferă energia verde.

În acest sens, conducerea Complexului energetic Oltenia a dispus ca de la 1 iunie, 2.000 de angajați să plece acasă, iar ceilalți salariați ai companiei, până la 15.000, să intre în somaj tehnic, prin rotație. Pe această perioadă vor fi plătiți