Restricţii pe podul Giurgiu-Russe. Se asfaltează în plin sezon estival

Se circulă cu restricții pe Podul Giurgiu-Ruse, pe ambele sensuri de mers, din cauza lucrărilor de reabilitare a covorului asfaltic.

Traficul rutier este astfel îngreunat în plin sezon de concedii – după cum transmite corespondență Europa FM, Camelia Sachetti.

Cei care tranzitează frontieră cu Bulgaria pe podul Prieteniei Giurgiu-Ruse au de așteptat mai bine de 40 de minute deoarece pe pod se toarnă asfalt și se circulă cu restricții.

Timpii de așteptare sunt crescuți și de numărul mare de turiști care doresc să ajungă pe plajele din Bulgaria sau Grecia.

În plus, adesea se formează și coloane de tiruri pe sensul de ieșire din țară din cauza capacității reduse de prelucrare a părții bulgare, după cum declara autoritățile române.

Sunt cozi și la ghișeele CNAIR unde se plătește cash taxa de pod , astfel încât, pe zi ce trece, Podul Prieteniei ce leagă feroviar și rutier Giurgiu de Russe se dovedește tot mai subdimensionat și neadaptat nevoilor actuale ale cetățenilor care așteaptă construirea noului pod peste Dunăre promis de autorități.

Până atunci, se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internațional de la granița cu Bulgaria și consultarea aplicației „Trafic Online” disponibilă pe site-ul.poliției de frontieră.

Înainte de a pleca în vacanță, luați în calcul și că pe DN 5 București – Giurgiu, traficul rutier pe podul peste Argeș de pe rază localităţii Adunații Copăceni, a fost închis de asemenea pentru reparații. Circulaţia se desfăşoară deviat pe un pod provizoriu din apropiere, pe câte o bandă pentru fiecare direcţie, cu restricţie de viteză de 30 km/h.

Oficialii de la drumuri spun că lucrările de reparații nu au putut începe mai devreme, pentru că nu a fost gata podul provizoriu care trebuia construit încă de toamna trecută.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS