Restricții în spitale din cauza virozelor și a gripei

Măsura de restricționare a vizitatorilor s-a luat în mai multe spitale județene, printre care cel din Baia Mare, Satu Mare, Slobozia, dar și Spitalul de Copii din Iași.

La Spitalul de Copii din Iași, este avalanșă de viroze respiratorii .

Numarul mare de îmbolnaviri în timp scurt a alertat medicii care au constatat că 15% dintre cazuri primesc diagnosticul de gripă – transmite corespondentul Europa FM, Violeta Cincu.

Oficialii Spitalului de Copii din Iași au luat măsura de a interzice accesul vizitatorilor în patru secții.

E vorba de cele cu risc ridicat, secțiile de Terapie Intensivă, Dializă, Terapie Acută, Oncologie.

Purtatorul de cuvint al Spitalului de Copii, Solange Rosu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele mai multe cazuri sunt viroze respiratorii. Pentru ca micutii sa nu ajunga sa stea si cite doi in pat, oficialii Spitalului de Copii din iasi recomanda parintilor sa mearga mai intii la medicul de familie, sa trateze copiii acasa, cu izolare, si doar in cazuri grave sa ajunga la spital.

Restricții pentru vizitatori fost impuse și la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, însă medicii susțin că nimeni nu le respectă – după cum transmite corespondentul Europa FM, Mădălin Sofronie.

Pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor, specialiștii recomandă utilizarea halatelor de unică folosință și a flacoanelor cu dezinfectanți.

Din cauza numărului tot mai mare de viroze respiratorii înregistrate în ultimele săptămâni, timpul de vizită în Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-a redus de la 8 ore, la 3 ore.

Medicii susțin însă că cei care vin să-și vadă rudele internate pe cele 9 secții ale unității medicale refuză să respecte acest program, iar măsuri împotriva lor nu pot fi luate.

Singura soluție este ca fiecare vizitator să îmbrace halatele de unică folosință, înainte de a intra în saloanele secțiilor și să-și dea pe mâini cu dezinfectanți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS