Confidenţialitate

Restricții anti-COVID în 11 localități din Maramureș

Crește numărul localităților din Maramureș în care se aplica restricții, din cauza incidenței crescute a cazurilor noi de coronavirus. În 4 orașe și 7 comune s-au stabilit o serie de măsuri, printre care închiderea restaurantelor și cafenelelor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a impus restricții în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori. Este vorba despre orașele Tăuții Măgherăuș, Baia Mare și Cavnic dar si comunele Ardusat, Baia Sprie, Rona de Jos, Satulung, Șișești, Dumbrăvița, Bicaz și Vișeu de Sus.

Una din măsurile impuse se referă la închiderea restaurantelor, barurilor și cafenelelor în interior. Rămân interzise desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători sau aniversări.

Operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc pot comercializa bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Bazinele acoperite pot fi folosite doar de sportivii profesioniști iar sălile de fitness pot funcționa dacă asigură 10 metri pătrați pentru o persoană în timpul activităților fizice. În piețe trebuie asigurată distanța minimă de 3 metri între mese, iar cumpărătorii au obligația să respecte distanța de 2 metri, unul față de celălalt.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-Cov-2, centrele comerciale din municipiul Baia Mare vor asigura pentru fiecare client o suprafață utilă neocupată de minim 4 mp și păstrarea distanței de protecție sanitară.

În ce privește cursurile școlare, în următoarea săptămână acestea se vor desfășura online doar în cele șase localități care sunt carantinate.