Republica Moldova: Protest cu zeci de mii de moldoveni, în centrul Chișinăului | VIDEO

Aproximativ 50.000 de moldoveni au manifestat duminică în centrul Chișinăului,  în semn de protest faţă de modul în care deputaţi socialişti şi cei din Platforma „Pentru Moldova’ au votat joi mai multe legi controversate, prin care atribuțiile noului președinte al țării, Maia Sandu, au fost limitate.

Maia Sandu a cerut demisia urgentă a guvernului condus de premierul Ion Chicu şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

Acţiunea de protest împotriva actualei guvernări a fost organizată la apelul preşedintelui ales, Maia Sandu.

Ea nu a fost încă învestită, însă deputaţii socialişti şi cei din cadrul platformei „Pentru Moldova’, din care fac parte foşti membri ai grupului Pro Moldova şi fracţiunea Partidului Şor au votat trecerea Serviciul de Informații și Securitate din subordinea Preşedinţiei în cea a Parlamentului, statutul limbii ruse în Republica Moldova, dar și alte acte normative care vizează politica fiscal bugetară.

Maia Sandu: Legile adoptate de ei în aceste zile reprezintă un risc pentru securitatea statului. Aceste legi vin să reducă puterea președintelui, ca să nu putem lupta împotriva corupției.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele ales al Republicii Moldova a cerut demisia actualului Guvern:

„Acest dezmăț trebuie oprit și singurul lucru prin care putem opri acest atac la adresa cetățenilor sunt alegerile anticipate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Maia Sandu va fi învestită în funcţie la sfârşitul lunii decembrie, fiind susţinută de partide de opoziţie şi extraparlamentare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

  • Anca Grădinaru
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS