Republica Moldova: Perle la examenul de bacalaureat

Elevii asteapta afisarea rezultatelor

Profesorii s-au amuzat și s-au îngrozit, după ce au corectat unele lucrări. Mărul este fructul iscoadei – a scris unul dintre elevi.

Un elev care a avut de redactat un enunț cu expresia ‘a fi de partea cuiva’ a scris: Eu sunt de partea ministrului în privința copiatului.

Potrivit adevărul.md, alți liceeni au scris că Mara punea banii în colțunași, Vitoria Lipan și-a înmuiat bine picioarele în apa poporului român, iar Moromete avea un loc aparte…în fruntea mesei.

Comentarea unei poezii le-a dat mult de furcă și de gândit unora dintre participanții la bacalaureat.

În această poezie, luna semnifică noaptea, şi asta înseamnă că a venit timpul acţiunilor care nu pot fi făcute ziua – a comentat un elev. Altcineva a scris: O altă poezie la fel cu titlul Luna se referă deja la o lună mai capricioasă ce se plimbă pe cer întruna. Cu multe greșeli gramaticale și de ortografie, un alt elev a scris: Nam nici o ideie cum trebuiam să mai dezvolt ideia aceasta, că poiezia este compusă aşa că nam nici o emoţie pozitivă asupra ei.

Una dintre poeziile lui Eminescu a fost botezată de elev din Republica Moldova, care a scris despre Pe lângă plopii fără solzi .

Tinerii tresar de neștiință – a ținut să precizeze un alt elev.