Republica Fantastică România: Vicepreşedintele de la CJ Caraş Severin, prins când lua 20.000 de lei mită chiar la el în birou

Ghiorghioni Ionesie ar fi fost surprins în timp ce primea 20.000 de lei, o tranşă din mai multe luate anterior, şi care ar fi reprezentat 10% din valoarea unor lucrări. Banii ar fi fost oferiţi de un om de afaceri în schimbul încredinţării unor lucrări la drumuri.

Ionesie Ghorghioni condiționa, prin primirea unor sume de bani, atribuirea unor contracte publice finanțate de Consiliul Județean. În ultimii 2 ani, Ionesie Ghiorghioni ar fi primit, în diverse tranșe, suma de 200.000 de lei.

Ioensie a fost interceptat şi în presă aiu apărut stenograme. Sunt savuroase. Ştia că riscă să fie prins de procurorii anticorupţie, dar nu se putea abţine. Exemple:

Către afaceristul Paul –Valentin Armașu:  „Şi noi suntem monitorizaţi […] Suntem puşi într-o imposibilitate, aşa…nişte pârghii…domnule, ăştia omoară oamenii”.

Altuia, care îi dădea nişte bani: „Cât poţi… nu-i concurs… îs vremuri, vremuri grele… ştii tu… acu’ urmează vremuri grele… până ne aşezăm…”

Soției afaceristului, Adina Armașu: ”Pentru a fi sigur că nu ai nimic pe tine, trebuie să te dezbrac”.

În altă conversaţie: „Mi-e frică, mi-e teamă, mi-e teamă de orice… am şi eu o familie, mi-e frică efectiv… cu nebunii ăştia nu poţi… Legaţi îs toţi.”

A mai fost filmat când lua 10.000 de lei şpagă într-o maşină, 10% din valoarea unui contract.

Culmea e că, atunci când site-ul pressalert.ro a publicat o înregistrare video în care vicepreşedintele CJ Caraş Severin chefuia alături de un anchetat pentru fraude, Ionesie a trimis un drept la replică în care ameninţa jurnaliştii şi-i acuza că-i strică imaginea publică:

“nu toată lumea este coruptă şi totul este «praf», eu vă contrazic şi să nu credeţi că speriaţi pe cineva prin acele închipuiri şi conexiuni halucinante, sper ca aţi auzit de «prezumţia de nevinovaţie». Pe mine m-au ales aproximativ 75.000 de alegători în funcţia deţinută în judeţ, pe dumneata cine te-a ales să-mi compromiţi imaginea publică?”

 

foto: pressalert.ro