Republica Fantastică România: Un poliţist din Iaşi a descoperit că e mort

Stelian Costioaia, are 45 de ani, lucrează la Poliţia Locală Iaşi și a aflat din întâmplare că este decedat. Acum încearcă să remedieze problema.

“Am zis să merg să îmi fac niște analize pentru că nu mi-e bine – zice omul, citat de BZI.ro. Pe 9 iunie merg la doctorul de familie pentru trimitere și îmi zice că sunt mort. Și îi zic: doamnă, cum să fiu mort, nu mă vedeți aici viu, treaz? Intră pe site la CAS, îmi zice iar că figurez mort și că nu poate să îmi elibereze nimic. Și mi-a dat o foaie, semnată, parafată, cu toate datele mele și m-a trimis la CAS sa rezolv problema, pentru că altfel nu poate face nimic”, povestește Stelian.

A luat omul adeverinţă de la Poliţie că plăteşte asigurări de sănătate, că e viu, şi a dus-o la CAS. Nu s-a rezolvat. Cică nu e adeverinţa care trebuie.

Nu se ştie de la ce a pornit problema, cert e că nu reuşeşte s-o rezolve, nu poate omul să demonstreze că e viu și nu are acces la spital.

S-a înfuriat: “Am vrut să rezolv frumos, dar văd că nu se poate. Am să merg să vorbesc cu jurista de la muncă, să văd în instanță ce costuri ar fi și îi dau în judecată. Am fost mort 4 luni de zile, am înviat, plătesc ce trebuie, trece-mă, domnule, ca asigurat”, spune indignat Stelian.

Instituțiile își pasează de la una la alta problema, astfel încât nimeni nu știe de unde a început și unde se va termina acest calvar pentru Stelian.

sursa:bzi.ro