Republica Fantastică România: Situaţie absolut penibilă în legătură cu deschiderea autostrăzii care leagă, în sfârşit, România de Ungaria şi de restul Europei

Dacă aţi uitat cumva, ţara asta are în continuare un premier interimar, pentru că prim-ministrul în funcţie, lider al partidului de guvernământ, a dispărut brusc din România în urmă cu aproape o lună. Aparent, el se află undeva la Istanbul, de unde postează mesaje pe Facebook în care felicită românii pentru creşterea economică. Acasă, procurorii anticorupţie îl aşteaptă răbdători.

Să ştiţi că nu e singurul caz din lume:

În Germania (Ludwigshafen) locuieşte un domn care este conducătorul unei alte ţări, pe care o guvernează prin Skype şi, mai nou, probabil tot aşa, prin Facebook.

Îl cheamă Togbe Ngoryifia Céphas Kosi Bansah, adică regele Bansah din Hohoe, o regiune din Nabmibia.

E un rege african adevărat, cu coroană şi sceptru. A vizitat Germania în 1970 şi i-a plăcut foarte tare, a decis să rămână la nemţi. Guvernează de la ei. Deci dl. Ponta nu e singurul caz – doar că africanul ăsta a rămas măcar la nemţi, nu la turci.

Acum – sunt tot soiul de consecinţe ale absenţei premierului plin din ţara pe care se presupune că ar trebui s-o guverneze. Despre România vorbim.

De exemplu, s-a creat o situaţie absolut penibilă în legătură cu deschiderea autostrăzii care leagă, în sfârşit, România de Ungaria şi de restul Europei.

Este vorba despre bucata Pecica-Arad, am mai vorbit despre asta, de sâmbătă încolo vom putea ieşi din România pe autostradă – cam de pe la Timişoara încolo.

Problema e că partea română şi ungară au căzut de acord să facă un mic eveniment la faţa locului şi să se taie o panglică.

Ungurii o să trimită un viceprim-ministru. La români, mister balcanic.

Surse diplomatice vorbesc despre participarea premierului interimar, Gabriel Oprea.

Surse de la partid spun că se duce dl Ponta.

De asemenea, nu se ştie dacă la eveniment va veni ministrul demisionar al Transporturilor, Ioan Rus, care şi-a înaintat demisia după faimoasa afirmaţie că nevestele românilor plecaţi la muncă se fac curve iar copii golani.

Dacă nu vine dl. Rus, care mai e ministru doar cu numele, poate vine atunci ministrul desemnat, Mihai Fifor, nu? Problema e că a fost desemnat dar n-a fost şi numit, că lipseşte premierul şi preşedintele nu vrea să-l numească în absenţa acestuia.

Deci cam cum arată ţara asta privită din afară, cu ochii normalităţii?

Ştim cum arată: exact ca Republica Fantastică România!

foto: digi24.ro