Republica Fantastică România: Şefa fondurilor europene Oltenia s-a autoangajat pe banii UE

Marinela Bogheanu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud -Vest Oltenia, s-a autoangajat ca manager într-un proiect desfăşurat pe banii UE. Și-a stabilit un salariu de 9.600 de lei lunar, pentru două ore de muncă pe zi, dar şi diverse prime.

Inspectorii Curţii de Conturi susţin că, în acest fel, Bogheanu a primit ilegal circa 100.000 de euro, în perioada 2010 – 2013. În 3 ani, adică.

Doamna Bogheanu a recunoscut că s-a angajat ca manager în cadrul proiectului, cu un program de două ore pe zi şi un salariu lunar de 9.600 de lei. Dar a venit cu o precizare: drepturile băneşti au fost stabilite de un expert.

Marilena Bogheanu este convinsă, însă, că nu a încălcat legea şi că totul este o înscenare a unor persoane rău-voitoare: „Eu sunt de 16 ani directoare aici şi n-aş putea să fac aşa ceva“.

În 2005, Marilena Bogheanu a fost acuzată că a acordat fonduri europene pe criterii politice. Mai exact, soţia lui Nicolae Mischie, fost şef al Consiliului Judeţean Gorj ar fi obţinut astfel finaţare PHARE. La fel s-ar fi întâmplat şi cu firma fiului lui Marin Ionică, fost preşedinte al Consiliului Judetean Olt.

Şefa fondurilor europene a negat cu vehemenţă acuzaţiile aduse şi a declarat că sunt nefondate.

foto: adevarul.ro