Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Polițiști locali scutiți de patrulare în ploaie la Ploiești, iar la București refuză să poarte uniforme

Primarii din țară descoperă cu uimire cum funcționează Polițiile Locale din subordinea lor. La Ploiești, de exemplu, primarul Andrei Voloșevici a aflat că zeci de poliţişti locali sunt atât de bolnavi încât au scutiri medicale primit să nu lucreze în ture de noapte şi să evite efortul fizic prelungit. 

El a aflat acest lucru după ce în oraș au avut loc, noaptea, mai multe acte de vandalism, iar polițiștii locali nu erau în patrulare, scrie Adevărul.

„Am ieşit noapte de noapte pe străzi să verific ce se înâmplă şi nu am dat de nicio patrulă a Poliţiei Locale. Am mers pe jos pe mijlocul bulevardului zeci de minute şi nimeni nu mi-a zis nimic. Nu mi s-a părut normal şi am mers să aflu ce se întâmplă de nu sunt poliţiştii locali pe stradă. Aşa am aflat că dintre cei 220 de angajaţi ai Poliţiei Locale Ploieşti, aproximativ 60 dintre ei au recomandare medicală să nu facă serviciu de noapte”, a declarat, pentru „Adevărul”, Andrei Volosevici.

Drept urmare, primarul a cerut demiterea şefului Poliţiei Locale Ploieşti, Adrian Vaida. Acesta a atacat în instanţa de contencios administrativ decizia primarului.

Șeful Poliției Locale Ploiești s-a plâns și de lipsa personalului:  ”Faceţi dumneavoastră ordine publică cu poliţisti de 65 de ani. Lucrăm cu materialul clientului.”, a declarat Vaida.

În același timp, la București, un poliţist local din Sectorul 1 şi-a reclamat şefii că l-au obligat să poarte uniforma de serviciu. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis că ”problemele de fashion nu sunt în atribuţiile Poliţiei Sectorului 1”.

”În urmă cu câteva zile am discutat cu conducerea Poliţiei Locale Sector 1 să transmită angajaţilor că este obligatoriu să poarte uniformă (existau prea mulţi poliţişti locali în teritoriu îmbrăcaţi casual)”, a scris, pe Facebook, Clotilde Armand.

Ea a anunţat că, după întâlnire, un poliţist şi-a reclamat şefii că l-au obligat să poarte uniforma.

”Şi ce credeţi? Unul dintre poliţiştii locali din Sectorul 1 a făcut plângere conducerii pentru că l-a obligat să poarte uniformă de serviciu. Kafka?! Sper să înţeleagă că problemele de fashion nu sunt în atribuţiile Poliţiei Sectorului 1”, a mai scris Armand.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.