Confidenţialitate

Republica Fantastică România: O primărie trebuie să plătească pentru BMW-ul viceprimarului, distrus într-o groapă

Viceprimarul din Lugoj şi-a distrus maşina într-o groapă de pe una dintre străzile oraşului. Firma de asigurări l-a despăgubit, dar a dat în judecată primăria, ca să-şi recupereze banii. Primăria refuză să plătească şi dă vina pe viceprimar, care nu s-a ocupat de repararea străzii respective.

În mai 2011, viceprimarul de la vremea respectivă, Ioan Ambruş, actual consilier local, se deplasa cu maşina pe strada Plopilor din Lugoj şi a luat în plin un şanţ de 30 cm lăţime şi 10 cm adâncime, situat perpendicular pe strada Plopilor. În urma incidentului, toate cele patru jante ale BMW-ului condus de Ambruş au fost avariate şi au fost schimbate în baza poliţei de asigurare CASCO, potrivit adevarul.ro.

Firma de asigurări a suportat costul reparaţiilor, dar a dat în judecată Primăria Lugoj, solicitând să-i fie achitate daunele pe care le-a plătit pentru maşina lui Ambruş.

Primăria Lugoj s-a apărat susţinând că în calitatea sa de viceprimar chiar Ambruş era responsabil de situaţia drumului respectiv.

Reprezentanţii municipalităţii au arătat că din postura de viceprimar, Ambruş ar fi trebuit să ştie că acolo sunt lucrări.

„Conducătorul auto, d-nul Ambruş Ioan,  în acel moment deţinea calitatea de viceprimar, funcţie în virtutea căreia era direct răspunzător de partea de lucrări de investiţii din oraş, fiind astfel în cunoştinţă de cauză cu privire la acest gen de lucrări”, se arată în documentele depuse de primărie la judecător.

Fostul viceprimar nu crede nici azi că era treaba lui să se ocupe de repararea drumurilor. “Nu există niciun document scris care să arate că erau atribuţiile mele”, a declarat Ioan Ambruş pentru „Adevărul”..

Deocamdată, instanţa i-a dat dreptate fostului viceprimar, dar procesul continuă.