Confidenţialitate

Republica Fantastică România: Fost judecător, condamnat pentru corupţie, premiat de stat cu o pensie de 16.000 de lei lunar

Fostul judecător Florin Costiniu, condamnat pentru corupţie, este premiat de stat cu o pensie de 16.000 de lei lunar. Fostul judecător îşi completează veniturile din avocatură.

Costiniu a fost găsit vinovat de corupţie în dosarul fostului senator Cătălin Voicu şi a primit o condamnare definitivă de 4 ani de închisoare cu suspendare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe perioada condamnării, statul îi va alimenta totuşi conturile cu 760.000 lei. Legea spune că magistraţii corupţi se pot bucura nestingheriţi de pensiile speciale, chiar dacă au condamnări definitive.

Între timp, Florin Costiniu îşi îngroaşă veniturile şi din avocatură, pledând chiar în dosare în care a dat decizii în calitate de judecător.

Sunt şanse minime ca Florin Costiniu să fie eliminat din avocatură.

În 2011 a apărut o iniţiativă legislativă prin care erau eliminate pensiile speciale pentru magistraţii condamnaţi. Această iniţiativă a fost blocată la Ministerul Justiţiei, de fostul ministru Titus Corlăţean, şi acolo e îngropată şi azi.

 

foto: hotnews.ro