Republica Fantastică România: Fără apă, canalizare şi asfalt, dar cu palmieri portocalii

Am vrea să-i salutăm azi şi pe locuitorii comunei Cungrea din Olt, o comună fără apă curentă, fără canalizare şi fără asfalt pe uliţe.

Au, în schimb, şase parcuri, un teren sintetic de fotbal şi palmieri din plastic. Palmierii sunt portocalii.

Fostul primar a chetuit 800.000 de lei noi pentru cele 6 parcuri ale comunei, care nu sunt însă nici utilizate, nici utilizabile. Băncile sunt rupte, cresc buruieni peste tot şi nimeni din comuna Cungrea nu pare interesat să meargă la aer curat în parc, din moment ce e aer curat în toată comuna.

Aşa e la ţară în România. Aer mult, asfalt puţin.

De asemenea, fostul primar a cumpărat gazon sintetic pentru terenul de sport – alţi 700.000 de lei de care s-a ales praful, notează Digi 24. Pe teren se plimbă acum vacile şi oile satului  în sensul de patrupede 🙂

Fostul edil a achiziționat și patru palmieri din plastic, ca să înfrumuseţeze parcurile. Între timp, doi au ajuns la o firmă, în contul unei datorii, și alți doi la un fost cămin de bătrâni.

Cea mai tare idee a fostului primar a fost să rezolve trecerea peste râul de la marginea comunei. Oricine altcineva ar fi făcut un pod – primarul Oprescu, chiar o autostradă suspendată, dar primarul din Cungrea a avut o idee cu adevărat revoluţionară: el a betonat albia râului, ca să poată trece maşinile când nu e apă.

Când e apă nu pot trece, dar cine s-ar aştepta să curgă apă în albia unui râu, în România?

foto: digi24.ro

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.