Republica Fantastică România: Doi bărbaţi braconau pe râul Dâmboviţa, chiar în faţa sediului Poliţiei Române

Doi bărbaţi au fost prinşi de poliţiştii bucureşteni în timp ce pescuiau ilegal, cu plase monofilament, pe râul Dâmboviţa, după ce nivelul râului a fost scăzut, pentru a fi făcute lucrări în zona Academiei Militare. Aici, ieri dimineaţă, şoseaua s-a umflat şi a crăpat, iar prin găurile create a început să ţâşnească nisip şi apă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei, cei doi bărbaţi au fost surprinşi de poliţiştii Secţiei 17 în timp ce pescuiau cu o setcă monofilament şi o plasă de tip halău, ambele unelte fiind interzise prin lege, potrivit Mediafax. Cei doi bărbaţi au fost duşi la Secţia de Poliţie, unde le-au fost întocmite dosare penale pentru braconaj piscicol, iar peştele capturat, din speciile caras, babuşcă, biban şi şalău, a fost eliberat.

Cei doi veniseră la pescuit, în zona străzii Mihai Vodă, unde este şi sediul central al Poliţiei Române, pentru a profita de faptul că nivelul râului a fost scăzut, în contextul lucrărilor din zona Academiei Militare.

Prin Ordinul nr. 152 din 5 februarie 2015 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii, au fost instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ, sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv.

foto: adevarul.ro