Republica Fantastică România: Directoarea unui spital s-a întors la conducere după ce a fost arestată preventiv pentru luare de mită

La Iaşi, o situaţie cât o aberaţie.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi e o directoare cu o îndelungată experienţă de conducere – e manager de vreo 10 ani – şi, spun procurorii, şi cu o îndelungată experienţă infracţională.

Doamna directoare de aici tocmai s-a întors la şefia spitalului, după o absenţă motivată de vreo 3 luni – 107 zile, mai precis, timp în care a fost arestată preventiv pentru luare de mită.

Arestul s-a încheiat deoarece doamna este trimisă în judecată pentru luare de mită. Dar, dacă nu mai e reţinută de nimic, ca să zic aşa, ce să facă directoarea? S-a întors la biroul ei de şef.

În ianuarie, directoarea a fost prinsă în flagrant delict de luare de mită. E interesant şi cum lua şpaga:  “La data de 30.01.2015, inculpata Dorobăţ Carmen- Mihaela a primit direct, de la mai mulţi studenţi, un număr de 20 carnete de student, fiecare carnet având printre file câte 100 euro (în total suma de 2.000 euro), pentru a-l determina pe soţul ei, cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, să îi promoveze, cu nota 9, la examenul la disciplina Anestezie Generală.”

Aţi reţinut, da, că avea un complice – pe soţul ei, profesorul Gheorghe Dorobăţ de la Medicină Iaşi.

Sistemul şpăgii contra note de promovare funcţiona de ani de zile, au constatat procurorii DNA, care mai afirmă în rechizitoriu: “Activitatea soţilor Dorobăţ lor se caracterizează, în mod concret, printr-un număr mare de acte materiale, inculpaţii dovedind o persistenţă infracţională rar întâlnită, o abilitate, specializare şi o îndrăzneală infracţională ieşite din comun.”

Doamna directoare a fost deci arestată şi, potrivit legii, contractul ei de manager trebuia să se încheie.

Aici intervine Republica Fantastică România: ea a fost repusă în funcţia de director, din care lipsise un pic pe motiv de arestare, prin ordinul şefului interimar al Consiliului Judeţean Iaşi. “Dispoziţia lui Victorel Lupu, şeful interimar al Consiliului Judeţean Iaşi, instituţie în subordinea căreia se află Spitalul de Boli Infecţioase, a fost citită chiar în biroul în care doctoriţa a luat şpaga” – notează cu ironie amară reporterul ziarului Adevărul.

Apropo, de ce şef interimar la Consiliul Judeţean? Păi, pentru că şeful ales lipseşte şi el un timp, tot aşa, ocupat cu un arest mic cerut de DNA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

foto: ziarul de Iaşi