Republica Fantastică România: Chiar aşa, cine-a pus cârciuma-n drum?!

În Vaslui, textul cântecului a fost luat ad-literam de un patron de cârciumă, care a pus cârciuma-n drum.

Un șofer de la Ambulanța Vaslui a reușit în ultima clipă să evite o tragedie pe o șosea din comuna vasluiană Poienești. Echipajul de pe salvare se îndrepta spre o intervenție, însă le-a fost dat totul peste cap după ce de pe o terasă a apărut din senin în fața mașinii un bărbat.

„Am fost solicitați în localitatea Poienești pentru a prelua o persoanã, victima unei agresiuni. Chiar înainte de a ajunge la solicitare, s-a întâmplat să-mi sară înaintea mașinii un bărbat. Eram cu piciorul pe frână și am reușit să opresc la timp, dar s-a lovit de bara de protecție, apoi a căzut pe asfalt. M-am dat jos, i-am pus guler cervical și i-am acordat primul ajutor. Am solicitat și sprijinul colegilor. Bărbatul a fost preluat și dus la spital”, a povestit șoferul de pe ambulanță, Romică Ciciu, pentru vremeanoua.ro.

Respectiva cârciumă are ieșirea direct în șosea, drum județean.

„Normele legislative spun că, din mijlocul drumului și până la un eventual gard trebuie să existe o distanță de minim 11 metri în stânga drumului și 11 metri în dreapta.”

Drumul Județean care trece prin Poienești are o lățime de aproximativ cinci metri, iar de la axul șoselei până la intrarea în terasă sunt în jur de 2,5 metri.