Confidenţialitate

Reprezentanții magazinelor de cartier vor să le țină deschise până la ora 21:00 și să limiteze coșurile disponibile | AUDIO

Reprezentații magazinelor fac un bilanț al primului weekend în care s-au aplicat integral restricțiile privind ora de închidere a magazinelor.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica spune că le-a cerut reprezentanților acestor magazine să vină cu propuneri și soluții pentru a reduce aglomerația în zilele de weekend, dar și măsuri pentru a limita numărul de oameni din interiorul unui magazin:

„Am cerut atât date cu ce s-a întâmplat în weekend, adică dacă diferă față de ce se întâmpla înainte, pentru că în mod normal există un drag de aglomerare și dacă au existat schimbări de comportament și măsuri pentru evitarea aglomerării.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentații magazinelor mici de cartier vor să propună ca în weekend, în localitățile cu o incidență de 4 cazuri la mia de locuitori, ora de închidere să fie 21.00.

Mai mult, limitarea numărului de coșuri disponibile la intrarea în magazin ar fi o altă soluție de a evvita aglomerația, spune Feliciu Paraschiv, vicepreședintele Asociației Nationale a Comerciantilor Mici si Mijlocii din România:

„Să găsim un număr de metri pătrați pentru ficare client, astfel încât să putem limita accesul în magazin. Dacă se poate, eventual limităm numărul de coșuri de la intrarea în magazin și e clar că vom limita clienții. Noi vorbim de magazinele mici de cartier, imaginați-vă că în general cei care lucrează în corporații termină undeva în jur de ora 5-6, abia au timp să ajungă acasă. Ar trebui să le oferim posibilitatea să-și găsească magazinul de cartier deschis până la 9.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.