Confidenţialitate

Reprezentanții BOR, observatori în procesul de împărțire a fondurilor europene pentru proiecte rurale. Reacția LAPAR: Știam că dracul își bagă coada, nu Biserica

Reprezentanții Patriarhiei Române vor supraveghea îndeaproape comitetul care se ocupă de Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Ministerul Agriculturii a fost de acord cA reprezentanții Bisericii să fie observatori în procesul de selecție al proiectelor care ar urma să fie finanțate din bani europeni.

Cu alte cuvinte, Patriarhia Română își poate exprima un punct de vedere în legătură cu proiectele privind agricultura, cele sociale sau culturale.

Decizia Ministerului i-a nemulțumit însă pe agricultori.

Președintele LAPAR – Liga Asociației Producătorilor Agricoli – Laurențiu Baciu e de părere că rolul Bisericii ar trebui să fie altul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Contactat de EuropaFM, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii – George Turtoi – spune că nu înțelege nemulțumirea fermierilor.

Oficialul afirmă că Patriarhia Română va fi observator, și nu membru în Comitetul de Monitorizare:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Membrii Comitetului de Monitorizare a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 se ocupă, potrivit legii, de o etapă preliminară în procesul de selecție a proiectelor de la sate și comune finanțate din bani europeni.