Confidenţialitate

Reprezentanții agențiilor de turism propun tichete de vacanță comune pentru România și Republica Moldova | AUDIO

Propunerea tichetelor de vacanță, care să fie folosite atât în România, cât și în Republica Moldova, vine de la o parte a reprezentanților agențiilor de turism. Dacă cetățenii români aleg să treacă Prutul pentru vizite scurte sau circuite ce includ cramele din Basarabia, numeroși turiști din Republica Moldova vin mai ales cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Pentru ca vizitele reciproce să fie încurajate, ar trebui să folosim tichete de vacanță comune, valabile și în România și în Republica Moldova – spune Gheorghe Fodoreanu, unul dintre primii touroperatori privați specializați în aducerea de turiști străini, fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Propunerea ar viza un parteneriat pentru cel puțin 5 ani.

Într-o primă etapă, voucherele de vacanţă emise în România ar trebui să aibă valabilitate la decontare şi pentru Republica Moldova – propune Gheorghe Fodoreanu.

În a doua etapă, Republica Moldova ar trebi să introducă tichetele după modelul aplicat de România și acestea să fie valabile și dincoace de Prut.

Fluxul turistic dintre cele două state-surori s-a dezvoltat mult în ultimii zece ani. Agențiile de turism estimează că zeci de mii de turiști moldoveni vin anual și aleg stațiuni precum Slănic Moldova, în zona de turism rural Bran-Moeciu, în staţiunile de pe Valea Prahovei, dar aleg şi circuite.

Și cetățenii români merg în Republica Moldova pentru weekenduri cu familia, pentru turism balneo în zona Cahul, petrec citybreak-uri în Chişinău sau circuite tematice vitivinicole ori cultural-religioase.

Sursa foto: Unsplash / Ross Parmly

Citește și: România primește, joi, primii bani alocați prin PNRR, anunță ministrul Finanțelor | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.