Confidenţialitate

REPORTAJ: De ce merg mai departe cu planurile lor – AUDIO

Victor Marin a mers miercuri seara în Piața Victoriei, în mijlocul celor care au ieșit în centrul Bucureștiului pentru a protesta.

Colegul nostru a căutat să afle de ce au ieșit oamenii în stradă și de ce cred că politicienii merg mai departe cu planurile lor, după ce păreau să perceapă mesajul transmis la începutul anului prin cele mai ample manifestații pașnice din România după 1989.

Miercuri seara, aproximativ 1000 de persoane s-au strâns în fața Guvernului, în Piața Victoriei, pentru a protesta față de votul dat de Comisia Juridică a Senatului. Proteste au fost și alte orașe in țară, însă mult mai reduse ca amploare.

Comisia juridică a Senatului a adoptat ieri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.