Confidenţialitate

Remus Truică, prințul Paul și Dan Andronic, trimiși în judecată în dosarul Ferma Băneasa

Procurorii DNA au trimis în judecată dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

În acest caz sunt inculpați omul de afaceri Remus Truică, Paul Lambrino și jurnalistul Dan Andronic.

De asemenea au mai fost trimiși în judecată trei oameni de afaceri din Israel, inclusiv Benyamin Steinmetz, unul dintre cei mai bogați israelieni.

Infracțiunile au fost comise în perioada 2006 – 2013. Potrivit procurorilor, inculpații au urmărit să obțină imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Lambrino, cunoscut drept Prințul Paul.

Acesta ar fi fost ajutat de omul de afaceri Remus Truică. Cei doi, aflați în arest la domiciliu, sunt acuzați între altele de trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și cumpărare de influență.

În aceast afacere s-ar fi implicat și trei oameni de afaceri din Israel, între care și miliardarul Benyamin Steinmetz. Gruparea avea ca scop dobândirea întregii averi revendicate ilegal de Paul Lambrino.

În grupare a fost cooptat și jurnalistul Dan Andronic, considerat o persoană influentă în lumea media, dar și în lumea politică.

 

Gruparea ar fi oferit bani și bunuri funcționarilor publici din cadrul instituțiilor care dețineau proprietățile. Paul Lambrino le-ar fi promis inculpaților între 50 și 80% din valoarea bunurilor revendicate. Ferma Băneasa se întinde pe o suprafață de 28 de hectare, iar Pădurea Snagov pe 30 de hectare.

Prejudiciul total în dosar este de peste 145 de milioane de euro, spune DNA. Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Brașov.