Confidenţialitate

Remus Ștefureac, despre comportamentul agresiv și violent al celor din partidul AUR | AUDIO

Politologul Remus Ștefureac a fost invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Remus Ștefureac a precizat că liderii partidului AUR sunt sau par foarte bine pregătiți în a „utiliza instrumentele moderne de comunicare”, iar agresivitatea, dacă ar escalada, „poate fi foarte periculoasă pentru regimul democratic din România”.

„Cu siguranță este una din tacticile utilizate de către acest partid pentru a câștiga vizibilitate și pentru a-și consolida mesajul populist, mesaj uneori cu tente extreme care, într-o perioadă marcată de criză, de crize suprapuse – pandemică, socială, economică, evident că are o audiență mai mare. Un astfel de fenomen, creșterea nu doar o vizibilității, ci și a susținerii pentru formațiunile, vocile, vectorii care transmit mesaje populiste, acest fenomen de creștere a adeziunii este cumva o axiomă în regimurile democratice. De fiecare dată când se întâmplă perioade de criză majoră, vedem o creștere a unor astfel de formațiuni. Nu doar în România, ci și în alte state democratice”, a explicat Remus Ștefureac la Europa FM.

„În cazul specific al AUR, liderii acestui partid sunt extrem de, sau par, extrem de bine pregătiți în a utiliza instrumentele moderne de comunicare – rețelele sociale. Pe de altă parte, și vedem un întreg arsenal foarte bine pus la punct care combină mesajele scrise, postări video, interactivitate foarte multă, diversitatea mesajelor, dublate de o agresiune suplimentară care nu face decât să atragă atenția și care din păcate aduce în viața publică românească agresivitate, violență, violență de limbaj, posibile si violențe fizice din păcate. Sperăm să nu escaladeze lucrurile pentru că altfel vom intra într-o nouă fază care cred că poate fi periculoasă pentru regimul democratic din România”, a spus Remus Ștefureac la Europa FM.

Sursa Foto: Facebook / Remus Ștefureac

Citește și: Regulamentul Camerei Deputaților, schimbat. USR va sesiza CCR, Orban spune că modificările nu erau necesare | AUDIO

Autor: Carmen Zanfir