Confidenţialitate

Regulile care trebuie respectate la ceremoniile de începere a anului școlar | AUDIO

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat regulile pe care părinții, elevii și profesorii vor trebui să le respecte la ceremoniile de începere a anului școlar.

Festivitățile pot avea loc doar dacă durează maximum o oră și jumătate și exclusiv afară, cu masca obligatorie.

Aflat la o conferință a organizației Salvați Copiii, Sorin Cîmpeanu a explicat că directorii de școală vor avea sarcina să ofere posibilitatea părinților să urmărească festivitatea de deschidere a școlii și online:

Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online pentru a diminua aceste aglomerări de persoane. S-a ajuns la concluzia că măcar pentru școală, pentru bunăstarea emoțională a copiilor să fie permise aceste ceremonii, dar este o obligație în plus pentru a ne asigura că regulile sunt respectate din toate perspectivele.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Prezent în cadrul conferinței, doctorul Mihai Craiu a precizat că dacă nu vor fi respectate regulile sanitare, ceremoniile de începere a școlii pot deveni rapid o sursă de îmbolnavire pentru cei vulnerabili, mai ales din cauza variantei Delta a coronavirusului:

Știm că mutația Delta este mult mai contagioasă și perioada de incubație s-a scurtat în medie cu două zile. Ce impact are asupra serbărilor? Păi are, pentru că în ultimele două zile în care nu avem niciun simptom de boală, putem să transmitem afecțiunea, și cu toată buna intenție putem să infectăm un bunic vulnerabil, un profesor vulnerabil, un copil cu comorbidități.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.