Reguli pentru prevenirea problemelor de sănătate înainte de sărbători

În preajma sărbătorilor este bine să ținem cont de câteva reguli pentru a preveni orice problemă de sănătate.

Prima regulă este una esențială – spălatul pe mâini ne protejează de multe boli infecțioase. Nu uitați să vă spălați pe mâini de fiecare dată când ajungeți acasă sau la birou.

Telefonul, tastatura, barele din mijloacele de transport în comun, coșurile de la supermarket – pe suprafața acestora pot exista germeni patogeni.

Spălați-vă pe mâini și după ce frecventați locurile aglomerate precum petrecerile sau serbările școlare și nu în ultimul rând, atunci când gătiți, mai ales pentru mai multe persoane, asigurați-vă că respectați normele de igienă.

O altă regulă pentru o stare de sănătate bună de sărbători sunt purtarea unor haine călduroase, impermeabile, și încălțăminte corespunzătoare pentru anotimpul rece, mai ales în cazul celor care petrec vacanța la munte, pe pârtie.

Nu pierdeți orele de somn necesare pentru refacerea organismului după luni întregi de muncă. Vacanța presupune un stil de viață liniștit, altfel efectele oboselii se vor resimți imediat în primele ore de muncă din noul an.

Mergeți la medic, inclusiv la medicul dentist, pentru orice problemă de sănătate pe care știți că o aveți, înainte de sărbători. Nu așteptați agravarea acesteia exact în perioada în care multe cabinete sunt închise și când camerele de gardă sunt suprasolicitate.