Confidenţialitate

Reguli în Vama Veche: Muzica dată mai încet şi fără vânzători ambulanţi

Consilierii locali din Limanu au aprobat un set de reguli stricte privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale, în staţiunile Vama Veche şi 2 Mai.

Noile reguli stabilesc că în acest sezon estival, în cele două stațiuni, muzica va fi ascultată mai încet, iar comerţul ambulant va fi interzis.

Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu a spus, la Europa FM, că toate localurile vor fi obligate să respecte un anumit nivel de zgomot, prevăzut de lege: 75 dB pentru saloane fără orchestră, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestră în interior, 70 dB la exterior în cadrul zonei funcţionale şi 65 dB la limita zonei funcţionale.

Boxele amplasate în exteriorul restaurantelor vor fi obligatoriu orientate către interiorul perimetrului unităţii, iar în cazul barurilor de pe plajă, amplificatoarele audio vor fi orientate către mare.

Cu excepția zonelor de distracție din zona plajelor, terasele și magazinele se vor închide la miezul nopții, a menționat Daniel Georgescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mobilierul folosit trebuie să fie din lemn, fier forjat sau plastic de calitate.

Cromatica acestuia va fi albastru ultramarin, albastru aquamarin, crem deschis, tonuri de brun de la deschis la închis. Mobilier rustic este acceptat numai în Vama Veche şi tot acolo orarul de funcţionare nu va fi impus, dar cu condiţia respectării normelor de zgomot.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, în zonele publice sau cu acces public vor fi interzise activităţile care tulbură liniştea şi ordinea publică, activităţile de cerşetorie, strângere de fonduri şi alte activităţi similare.

Vânzătorii ambulanți nu sunt văzuți cu ochi buni în Vama Veche. Autoritățile își doresc comercianți autorizați, cu sediu fix.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Agenţii economici care nu respectă noile reguli riscă amenzi de la 1.000 la 2.500 de lei, suspendarea sau anularea autorizaţie de funcţionare. O condiţie esenţială pentru a beneficia de autorizaţie, indiferent de tipul de activitate, este încheierea unui contract cu Serviciul Comunitar de Utilităţi Publice de Interes Local Limanu.