Confidenţialitate

Deputații au adoptat, ca for decizional, înființarea Registrului traficanților de droguri. Deputat PNL: Organele legii vor ști în fiecare moment unde sunt traficanții de droguri | AUDIO

Înființarea Registrului traficanților de droguri a fost votată de Camera Deputaților, for decizional. Astfel, toate persoanele care au comis infracțiuni în acest domeniu vor fi supravegheate de către autorități. În funcție de pedeapsă, traficanții vor fi înscriși în registru între 5 și 20 de ani.

Deputatul PNL Gabriel Andronache: Organele legii vor ști în fiecare moment unde sunt traficanții de droguri

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Un instrument la dispoziția organelor de aplicare ale legii. Vor ști în fiecare moment unde sunt traficanții de droguri și vor putea acționa. Este un proiect construit pe sistemul registrului automatizat contra agresorilor sexuali”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.

Opoziția spune că astfel apare necesitatea înființării unor noi posturi, însă acestea ar trebui să fie implementate în sensul prevenției.

Președinta USR Cluj, Oana Murariu: „Trebuie să creăm noi posturi de a gestiona situația, înainte, pentru prevenție”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ar trebui să creăm noi posturi de a gestiona situația, înainte, pentru prevenție. A fost amendament la bugetul de stat pentru noi posturi în poliție – amendament respins. Pentru noi posturi în cadrul ANA (Agenția Națională Antidrog – n.r.) – amendament respins. La Cluj sunt 5 oameni care gestionează componenta de prevenție pentru un întreg județ”, a declarat Oana Murariu, președinta USR Cluj.

Alte voci din opozitie consideră că un simplu registru nu este suficient, dacă legislația nu ține pasul cu fenomenul drogurilor.

Deputatul AUR Dumitru Flucuș: „Trebuie să gândim o legislație severă care să descurajeze pe oricine desfășoară activități în acest domeniu”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Fenomenul este atât de grav, încât nu putem să ne oprim la înființarea unor registre sau a unor centre de tratament. Nu vom putea ține pasul să tratăm zeci de mii sau sute de mii sau chiar milioane de consumatori. Trebuie să gândim o legislație severă care să descurajeze pe oricine desfășoară activități în acest domeniu”, a declarat Dumitru Flucuș, deputat AUR.

În 2023 au fost confiscate peste 1,1 tone de droguri în România, potrivit unui comunicat al Ministrului Justiției, Alina Gorghiu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Dezbateri aprinse în Camera Deputaților, după votul final privind vânzarea de țigări electronice către minori: „Cheia este să interziceți reclama la tutun” | AUDIO