Confidenţialitate

Dezbateri aprinse în Camera Deputaților, după votul final privind vânzarea de țigări electronice către minori: „Cheia este să interziceți reclama la tutun” | AUDIO

Proiectul de lege care interzice vânzarea țigărilor electronice minorilor a trecut de Camera Deputaților, cu 242 voturi pentru și 1 vot împotrivă. Amenzile pentru unitățile care vor vinde țigări electronice minorilor vor ajunge până la 100.000 lei.

Opoziția spune că proiectul, inițiat de social-democrați, este o ipocrizie din partea PSD, în contextul în care premierul României, Marcel Ciolacu, a lăudat industria tutunului.

Reprezentantul USR, Emanuel Ungureanu: „Ceva mai cinic și mai ticălos ați văzut în țara asta?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În data de 3 septembrie 2023, domnul Ciolacu a mers să spună vorbe dulci la o fabrică de tutun din Otopeni, lăudând industria morții, a spus că România trebuie să fie o țară fără fum. Ceva mai cinic și mai ticălos ați văzut în țara asta? Criminali!”, a declarat Emanuel Ungureanu.

 

 Deputatul USR a mai făcut o remarcă – cine va controla actele de identitate ale minorilor?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce ați băgat în mall-uri dispozitive de vapat, cine verifică buletinul unui copi de 15 ani, dacă este major sau nu? Vă spun eu că nu o face nimeni. Cheia este să interziceți reclama la tutun”, a declarat Emanuel Ungureanu, deputat USR.

În replică, social-democrații acuză USR de ipocrizie în privința vaccinurilor anti-COVID-19 achiziționate de miniștrii Sănătății din perioada pandemiei.

Deputatul PSD Florin Buicu critică opoziția, reclamând ipocrizia partidului

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ipocrizie, numele tău este USR. Partidul care plătește pe vaccinuri 1 miliard de euro – de care România nu are nevoie – vine să dea lecții de ipocrizie? Să vă fie rușine!”, a spus deputatul PSD Florin Buicu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Vânzarea băuturilor energizante către minori, interzisă în România. Camera Deputaților a dat votul final, iar legea merge la promulgare | AUDIO