Confidenţialitate

Regina Marii Britanii respectă decizia prințului Harry și a soției sale Meghan de a avea o viață independentă

Familia regală britanică sprijină decizia prințului Harry și a soției sale Meghan de a nu mai fi dependenți de fondurile publice.

Va urma insa o perioadă de tranziție – a precizat Regina Elisabeta a II-a într-un comunicat oficial.

Acestea au fost primele concluzii ale întâlnirii de în care au fost discutate măsurile care se vor lua pentru retragerea cuplului alcătuit din Harry și Meghan din prim-planul vieții regale.

Așa numitul Megxit a eclipsat Brexit-ul în ultima perioadă în Regatul Unit, unde anunțul șoc al prințului Harry și a soției sale Meghan, de a de a se retrage din rolurile pe care le îndeplineau şi de a trăi independent financiar faţă de Casa Regală, a ținut prima pagină a presei.

În urma reuniunii de urgență a membrilor familiei regale, s-a decis ca în perioada următoare tânărul cuplu să petreacă timp atât în Marea Britanie, cât şi în Canada. Regina Elisabeta a II-a a adăugat într-un comunicat oficial că mai sunt multe de făcut pentru a finaliza aranjamentele viitoare pentru cei doi.

”Deși am fi preferat ca ei să rămână membri ai Familiei Regale cu normă întreagă, respectăm și înțelegem dorința de a trăi o viață mai independentă ca familie în timp ce rămân o parte valoroasă a familiei”, a spus Regina.

Cuplul a anunțat recent că renunță la statutul lor de membri seniori ai Familiei regale britanice.