Confidenţialitate

Refugiații, interziși în Gara de Est din Budapesta

Mii de refugiați sunt blocați acum în capitala Ungariei. Poliția maghiară nu le permite accesul în Gara de Est. Refugiații vor să-și continue drumul spre Austria sau Germania și mulți dintre ei au plătit bilete. Traficul feroviar a fost reluat după ce ieri trenurile nu au circulat mai bine de o oră.

Miile de oameni și-au petrecut noaptea în fața gării Keleti din capitala Ungariei.  Regugiații spun că au plătit sute de euro pe biletele care ar trebui să le faciliteze transportul către vestul Europei și că nu au de gând să renunțe Însă gara este înconjurată în continuare de un cordon de securitate, iar toate punctele de intrare în sunt controlate de poliție. Refugiaților nu li se permite accesul. În plus, prezența forțelor de ordine este întărită de gărzi civile, după cum relatează Agerpres.

Poliția spune că marea majoritate a oamenilor prezenți acum în fața gării sunt cetățeni sirieni, imigranți ilegali care vor să ajungă în Austria și Germania dar care nu au documentele necesare. În plus, potrivit unui comunicat, guvernul maghiar consideră că politica impusă în legătură cu cotele de imigranți nu face decât să încurajeze traficul de persoane.

Amintim că ieri, autoritățile maghiare au evacuat Gara de Esti din Budapesta după ce aproximativ 500 de imigranți au încercat să urce de-a valma la bordul ultimului tren care urma să plece spre Viena. Autoritățile nu au precizat până când va fi restricționat accesul refugiaților în gară.