Reformarea UE, subiect de discuție David Cameron – Angela Merkel

Premierul britanic, David Cameron, va încerca să o convingă pe cancelarul german Angela Merkel să îl susţină în reformarea Uniunii Europene, în timpul discuţiilor bilaterale pe care le vor avea în cursul zilei de vineri.

Premierul se află într-un tur diplomatic în Europa pentru a obţine sprijin în vederea unor schimbări pe care le vrea înainte ca Marea Britanie să organizeze referendumul privind apartenenţa la UE.

David Cameron le-a cerut omologilor săi europeni să fie “flexibili şi inventivi”.

Cameron nu a prezentat detaliat reformele pe care le susţine, dar vrea reguli mai aspre pentru a preveni solicitarea de beneficii sociale.

El vrea, de asemenea, clauze pentru protejarea City din Londra în eventualitatea aprofundării integrării în zona euro şi scutirea Marii Britanii de o “uniune mai strânsă” a zonei euro.

Asigurarea sprijinului lui Merkel, care conduce cea mai mare economie a Europei este crucială pentru reuşita negocierilor sale.

Ea declarase anterior că vrea Marea Britanie într-o “Europă puternică şi de succes”, subliniind în acelaşi timp importanţa principiului libertăţii de mişcare, care a condus la creşterea numărului de imigranţi europeni care au venit în Marea Britanie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS