Referendum pentru schimbarea denumirii județului Olt

Județul Olt s-ar putea numi Olt-Romanaţi în urma unui referendum local.

Marius Oprescu, președintele CJ Olt, anunța în luna  iunie  că un referendum  pentru schimbarea numelui județului urmează să fie organizat odată cu cel pentru redefinirea familiei.  Dacă data pentru referendumul pentru modificarea Constituției va avea loc pe 7 octombrie, cel mai probabil atunci va fi și cel pentru redenumirea județului Olt.

Prezent la  Slatina, la Festivalul Naţional de Umor „Oltenii si Restu’ Lumii”, liderul PSD Olt a anunțat că se va retrage de la şefia organizaţiei dacă referendumul pentru ca judeţul să se numească Olt-Romanaţi „va ieşi bine”.

„Ce v-am promis aia fac. Şi după referendum, să dea Dumenzeu să iasă bine, o să vedeţi că la Olt se întâmplă ce v-am spus”, a ținut să transmită vicepremierul Paul Stănescu, preşedinte al PSD Olt.

Județul Romanați este denumirea istorică ce includea partea de sud-est a actualului județ Dolj, partea central-sudică a actualului județ Olt și o mică parte din sud-vestul județului Teleorman de astăzi (comuna Islaz). Județul Romanați a fost desființat prin reforma administrativă din 6 septembrie 1950.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS