Confidenţialitate

Referendum pentru schimbarea denumirii judeţului Olt în Olt-Romanaţi

Referendumul pentru schimbarea denumirii judeţului Olt în Olt-Romanaţi se va desfășura pe 15 octombrie, au decis, joi, consilierii județeni – transmite corespondentul Europa FM, Ana Maria Constantinescu.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, susține că referendumul este o reparație morală. Aceasta, deoarece actuala formă administrativă este compusă din două judeţe istorice, respectiv fostul judeţ istoric Olt şi fostul judeţ istoric Romanaţi.

Reprezentanții administrației oltene au precizat că va fi vorba doar de o schimbare de denumire. Actele de identitate, permisele de conducere, pașapoartele și chiar plăcuțele de înmatriculare ale autoturismelor nu vor fi schimbate până la expirarea termenului valabilității acestora.

Așadar, pe 15 octombrie, oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Pentru ca această schimbare de denumire să se producă, la vot trebuie să se prezinte 30% dintre oltenii aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”.

Pentru organizarea referendumului s-a aprobat alocarea sumei de 500.000 de lei din fondul de rezervă al CJ Olt.