Rectificarea bugetară a fost aprobată. Eugen Teodorovici: Rectificarea bugetară asigură plata integrală a salariilor, pensiilor şi proiectelor de investiţii.

Proiectul de rectificare bugetară asigură plata integrală a salariilor, pensiilor şi a proiectelor de investiţii, nimeni nu trebuie să-şi facă niciun fel de griji, a declarat la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

„PIB-ul a depăşit în premieră pragul de 1.000 miliarde de lei. Acolo unde Guvernul a luat unele măsuri, s-au văzut şi rezultatele. Deficitul bugetar de 2,76% nu este în pericol, deşi am auzit unele discuţii în ultima perioadă. Deficitul bugetar va fi respectat prin proiectul privind rectificarea bugetară. Rectificarea bugetară asigură plata integrală a salariilor, pensiilor şi proiectelor de investiţii. Nimeni nu trebuie să-şi facă niciun fel de grijă, mă refer la cetăţeni (…) Nu este vorba despre tăieri de finanţare, ci doar de a corecta anumite supradimensionări, supraestimări de la ministere”, a spus Ministrul Finanțelor.

Rectificarea bugetară a fost prezentată în primă lectură în şedinţa de Guvern de joi, 8 august 2019.

La începutul ședinței de Guvern, Viorica Dăncilă a declarat că rectificare este una pozitivă și va asigura sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizațiilor sociale, pentru buna funcționare a tuturor instituțiilor, cât şi pentru continuarea investițiilor în domeniile prioritare, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS