Guvernul va adopta astăzi rectificarea bugetară

Guvernul va adopta proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2019. Rectificarea bugetară pe care Guvernul o va adopta este una pozitivă și va asigura sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizațiilor sociale, pentru buna funcționare a tuturor instituțiilor, cât şi pentru continuarea investițiilor în domeniile prioritare, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

„În ședința de guvern de astăzi vom adopta proiectul rectificării bugetare pe care ministrul Finanțelor l-a prezentat în prima lectură în ședința precedentă. Așa cum am spus și data trecută este o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor și tuturor indemnizațiilor sociale, pentru buna funcționare a tuturor instituțiilor, cât și pentru continuarea investițiilor în domeniile prioritare. Educația va beneficia în continuare de fonduri mai mari cu 42,4% față de anul 2018, iar dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperate vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare. Vom continua programele începute în educație, inclusiv cel privind plata pentru rechizitele școlare pentru copiii din familii cu venituri reduse”, a anunțat premieru.

Viorica Dăncilă a mai spus că bugetul ministerului Sănătății rămâne neschimbat.

„Bugetul ministerului Sănătății rămâne la nivelul alocat la începutul anului. Fondurile vor fi utilizate în continuare pentru dotarea și reabilitarea tuturor unităților sanitare din țară, precum și pentru continuarea programelor naționale de sănătate, asigurarea medicamentelor compensate și plata majorată a salariilor pentru cadrele militare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Știre în curs de actualizare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS