Confidenţialitate

Recorder, investigație despre modul în care ar fi făcut avere fostul director Unifarm, Adrian Ionel

Fostul director general Unifarm, Adrian Ionel, este trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că ar fi cerut mită 760.000 de euro ca să atribuie un contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului.

Investigaţia Recorder arată că, în perioada în care Adrian Ionel a fost director general Unifarm, în companie au căpătat posturi importante rude şi oameni de încredere ai săi. Printre ei, fratele partenerei de viaţă, care a devenit director la achiziţii.

În declaraţiile de avere publicate de-a lungul anilor, ultima în 2017, Adrian Ionel nu şi-a trecut nicio maşină, nicio casă, niciun teren.

Casa din Ciorogârla în care locuieşte acum este trecută pe numele mamei sale şi a fost construită de o firmă cu contracte de la Unifarm.

Mama lui Adrian Ionel mai deţine şi alte terenuri în zonă. Deşi nu are permis de conducere, în ultimii ani ea a deţinut şi două limuzine Audi.

Potrivit Recorder, părinţii partenerei de viaţă a lui Adrian Ionel au cumpărat în 2018 un apartament de 100.000 de euro în Mamaia Nord, iar în trecut tatăl şi fratele partenerei avut firme care pe care le-au mutat pe numele unui cetăţean nigerian.

Jurnaliştii l-au găsit, dar acesta a spus că nu ştie nimic despre firmele respective. Adrian Ionel nu a comentat dezvăluirile din articolul Recorder.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu