Confidenţialitate

Record stabilit în ziua în care s-au împlinit 128 de ani de la nașterea lui Charlie Chaplin

Fanii lui Charlie Chaplin au stabilit un record în ziua în care s-au împlinit 128 de ani de la nașterea cineastului.

662 de imitatori ai artistului s-au adunat, duminică, s-au adunat la Manoir de Ban, casa lui Charlie Chaplin din Corsier-sur-Vevey, Elveţia, pentru a marca şi prima aniversare a muzeului dedicat starului, potrivit BBC.

Evenimentul a presupus ca fiecare participant să poarte costum negru, joben şi baston, dar şi mustaţă.

Charlie Chaplin şi-a petrecut ultimii 25 de ani de viaţă în Elveţia. Muzeul, aflat în comuna din apropierea Lacului Leman, a fost inaugurat pe 17 aprilie 2016 şi aparţine grupului Grévin.

Charlie Chaplin s-a mutat în această comună elveţiană în 1952, după ce a părăsit Statele Unite, din cauza unor acuzaţii potrivit cărora ar fi fost un simpatizant al ideologiei comuniste. Starul a murit în aceeaşi localitate, în 1977.

Charlie Chaplin, născut pe 16 aprilie 1889, la Londra, a fost unul dintre cele mai mari staruri de cinema ale secolului al XX-lea.

A devenit celebru interpretând personajul Charlot în mai multe filme de comedie, iar printre cele mai cunoscute pelicule ale sale se numără ”Luminile oraşului/ City Lights” (1931), ”Timpuri noi/ Modern Times” (1936) şi ”Dictatorul/ The Great Dictator” (1940).