Recompense financiare pentru militarii care participă la Jocurile Invictus

Militarii români răniţi în teatrele de operaţii care participă la Jocurile Invictus vor beneficia de o recompensă financiară de 5.000 de lei, iar cei care vor obţine premii în cadrul acestei competiţii vor fi primi între 7.000 de lei pentru locul al V-lea şi 20.000 de lei pentru primul loc, potrivit unei hotărâri aprobate joi de Guvern.

Sensul măsurii este, în primul rând, de a stimula recuperarea fizică şi psihică a acestei categorii de militari, dar şi de a fructifica oportunitatea de promovare şi reprezentare a Armatei României la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, având în vedere anvergura şi vizibilitatea internaţională a Jocurilor Invictus”, explică Guvernul.

Astfel, guvernul va acorda 7.000 de lei pentru militarii răniţi care obţin locul al V-lea în cadrul competiţiei Invictus, 9.000 de lei pentru locul al IV-lea, 12.000 de lei pentru locul al III-lea, 15.000 de lei pentru locul al II-lea şi 20.000 de lei pentru primul loc.

România a participat la cea de-a treia ediţie a Jocurilor Invictus, de la Toronto, cu o delegaţie formată din 15 sportivi, care au obţinut patru medalii, una de aur pe echipe la tir cu arcul, una de argint prin Ionuţ Butoi, la tir cu arcul, una de argint la canotaj (simulator), obţinută de Ciprian Iriciuc, şi una de bronz la 1.500 de metri (Laurenţiu Şerban).

Cei 15 militari români au concurat în şapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, canotaj (simulator), haltere, ciclism, înot şi volei.

Dintre cei 15 militari participanţi, 14 au fost răniţi în tearele de operaţiuni din Afganistan, iar unul în Irak.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS