Recomandări CNAIR: Plecați la drum doar în caz de strictă necesitate

Conducătorii auto ar trebui să plece la drum doar în caz de strictă necesitate și numai dacă au autovehiculele echipate de iarnă, în condițiile în care meteorologii au emis mai multe avertizări de ninsori şi viscol, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi doar dacă au autovehiculele echipate de iarnă. Recomandăm de asemenea conducătorilor auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre starea zonelor tranzitate, să adapteze viteza la condiţiile din trafic şi să respecte eventualele restricţii de circulaţie impuse”, se arată în comunicatul CNAIR.

Potrivit autorităților, direcțiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate şi intervin pentru a asigura traficul rutier în condiţii de siguranţă, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni în ajutorul celor care se confruntă cu fenomene extreme, deplasând utilaje acolo unde va fi nevoie.

„În cazul în care, din cauza viscolului puternic, vizibilitatea va scădea până la limita de siguranţă, CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră vor decide închiderea traficului pe anumite sectoare de drum”, precizează compania de drumuri.

Municipiul Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea intră luni dmineaţa, la ora 10:00, sub Cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite şi vizibilitate scăzută.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS