Confidenţialitate

Reacții după demisia lui Vasile Dîncu. Drulă: „Așteptăm și demisia lui Bode” / Orban: „Bine că am scăpat. Rău este că cei care l-au pus nu pățesc nimic”

Vasile Dîncu a transmis, luni, că demsionează de la conducerea Ministerului Apărării și a invocat imposibilitatea colaborării cu șeful statului și comandantul suprem al Armatei, Klaus Iohannis.

La scurt timp după anunț, Marcel Ciolacu a scris pe Facebook: „Îi respect decizia lui Vasile Dîncu și îi mulțumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Am avut deja o discuție cu premierul Ciucă și i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligația să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO.”

Nicolae Ciucă va conduce, momentan, Ministerul Apărării Naționale.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca a luat act de demisia dlui Vasile Dincu din functia de ministru al Apararii. Vom reveni cu detalii privind asigurarea interimatului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului.

„Ministrul Dîncu, vulnerabilitatea de la Apărare, a demisionat. Așteptăm și demisia lui Bode, vulnerabilitatea de la Interne”, a reacționat Cătălin Drulă, președintele USR, după ce Vasile Dîncu a transmis că demisionează de la conducerea Ministerului Apărării Naționale.

„Dîncu trebuia demis de 2 săptămâni. Dar Ciucă tremură în fața PSD-ului. USR va taxa în continuare orice derapaj al guvernării. Guvernanții sunt în slujba țării și nu trebuie să uite asta nici o clipă. România are nevoie de un ministru al apărării care să își înțeleagă rolul extrem de important în vremurile astea tulburi. Sper din tot sufletul ca actuala coaliție să nu mai privească portofoliile guvernamentale ca premii pentru grupurile din partid și să pună la apărare un om compentent”, scrie Ionuț Moșteanu pe pagina de Facebook, după demisia lui Vasile Dîncu.

„Un pic târzie dar perfect justificată. Demisia lui Vasile Dîncu nu trebuie să mire pe nimeni. E în sfârșit un gest de minimă normalitate. Sunt totuși surprins că n-a dat și de data asta vina pe USR. O abatere impardonabilă de la punctajul de partid pe care îl promovează cu atâta sârguință”, scrie și Dan Barna, vicepreședinte USR, pe pagina sa de Facebook.

„E bine că am scăpat de Dîncu. Rău este că cei care l-au pus nu pățesc nimic”, a scris și Ludovic Orban, liderul formațiunii Forța Dreptei, pe contul său de Facebook.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Marea Britanie: Rishi Sunak, fost ministru al Finanțelor, favorit în cursa pentru desemnarea noului premier. Boris Johnson s-a retras din competiție