Confidenţialitate

Reacții adverse la vaccinul AstraZeneca: doar 1% din totalul imunizărilor din România | AUDIO

 

În Romania s-au înregistrat până în acest moment aproximativ 2.500 de reacții adverse la vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirusului. Asta înseamnă puțin peste 1% din numărul total al imunizărilor făcute până acum la noi, cu acest vaccin. Dintre ele, mai puțin de 900 au fost la lotul cercetat acum în Italia.

Conform datelor primite până ieri, dintre aceste reacții adverse, o treime au fost raportate de persoane imunizate cu ser din lotul ABV 2856, oprit de la utilizare în Italia, arată reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-corona.

Din lotul cercetat acum în Italia la noi s-au administrat până acum mai mult de 77 de mii de doze. Mai rămăseseră încă 4.200 – iar acestea au fost carantinate preventiv, până când Agenția Europeana a Medicamentului va termina de investigat dacă există o legatură între aces lot și cazurile de tromboze raportate în cateva țări europene.

Celalalt lot în discutie – suspendat în mai multe țări precum Danemarca și Austria – nu a ajuns in România – precizeaza autoritățile.

Sursa foto: Marius Mantea

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu