Reacţia UBER după protestele anunţate de taximetrişti

Reprezentanții aplicației UBER reacționează după ce taximetriștii au amenințat cu proteste de amploare în București în cazul în care acest tip de serviciu nu va fi autorizat.

Într-un comunicat de presă, oficialii UBER România au precizat că sunt de acord cu o lege care să reglementeze serviciul, dar cer să se facă în concordanță cu recomandările Comisiei Europene.

În plus, i-au contrazis pe transportatori, și afirmă că aplicația de mobil nu este un serviciu de taxi, ci un unul care le permite oamenilor să își împartă mașina contra cost. Totodată, susțin că serviciul este fiscalizat, și contribuie cu milioane de lei la bugetul statului.

“UBER este deschisă oricărei dezbateri care să ducă la reglementarea serviciilor pe care le oferă în România. Asa cum am mai spus, suntem primii care ne dorim reglementare, dar o reglementare care să nu pună piedici inovației si care să definească serviciile ca UBER în mod corect, în concordanță cu recomandările Comisiei Europene.
UBER nu este un serviciu de taxi – este o aplicație de mobil care permite oamenilor să își împartă mașina contra cost într-un mod transparent, sigur și 100% fiscalizat. UBER și partenerii săi contribuie cu milioane de lei la buget și oferă un serviciu folosit cu încredere de peste 250,000 de oameni din România”, se arată într-un comunicat de presă.

Replica vine după ce Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați anunța proteste de amploare în București după Paște, dacă Guvernul nu va adopta o ordonanță care elimină pirateria și activitățile neautorizate din domeniu, dând ca exemplu UBER.

Oficialii platformei sunt de acord cu o reglementare, dar să fie respectate recomandările de la Bruxelles. Reprezentanții UBER îi critică pe cei de la COTAR și afirmă că, pentru ei, prioritare sunt satisfacția și siguranța oamenilor care se deplasează prin orașe, nu interesele firmelor de taxi.

”Dacă pentru COTAR sunt prioritare interesele transportatorilor și ale firmelor de taxi, pentru UBER România prioritare sunt satisfacția și siguranța oamenilor care se deplasează prin orașe. Subliniem din nou că vrem să fim un partener al autorităților pentru a rezolva problema traficului din marile orașe – avem tehnologia și datele pentru a face acest lucru”, se mai precizează în comunicat.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS