Confidenţialitate

Reacția Ministerului Sănătății la cazul gravidei din Botoșani care a murit la câteva ore de la internare | AUDIO

Ministerul Sănătății anunță că s-au găsit mai multe nereguli la maternitatea din Botoșani, unde o gravidă, mamă a trei copii, a murit la câteva ore de la internare. Se vor face, însă, verificări suplimentare. Ca o primă măsură, conducerea spitalului i-a suspendat pe medicii și asistentele care au fost de gardă în noaptea tragediei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Sănătății anunță că Direcția de Sănătate Publică Botoșani a făcut verificări la Maternitatea Spitalului Județean Botoșani încă din ziua în care femeia a murit.

Verificările au vizat „respectarea normelor legale în ceea ce privește conformitatea actului medical”.

Ca urmare a verificărilor, au fost identificate mai multe nereguli în activitatea personalului spitalului aflat în serviciu în ziua aceea.

Ministerul nu precizează, însă, care sunt neregulile constatate. Anunță, însă, că ministrul Alexandru Rafila coordonează un grup de lucru și că se vor face verificări suplimentare.

Inclusiv de către Colegiul Medicilor Botoșani și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănatate.

Reamintim că Poliția a deschis un dosar penal.

Personalul medical de la Maternitatea din Botoşani care era de gardă în noaptea în care tânără de 25 de ani însărcinată în trei luni a murit are activitatea suspendată, în urma deciziei conducerii spitalului.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Botoșani: O femeie și-a aruncat copiii de 2 și 3 ani de la balcon, apoi a amenințat că se va sinucide | AUDIO