Confidenţialitate

Botoșani: O femeie și-a aruncat copiii de 2 și 3 ani de la balcon, apoi a amenințat că se va sinucide | AUDIO

Caz cutremurător în Botoșani: o femeie și-a aruncat copiii de 2 și 3 ani de la balcon, apoi a amenințat că se va sinucide. Cel mic a murit, iar băiatul de 3 ani se află în stare gravă la spital. Femeia a fost coborâtă de pompieri. O situație gravă care redeschide discuția despre cât de accesibile sunt programele de consiliere și tratament pentru persoanele cu afecțiuni psihice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Femeia îi trimisese mesaj de adio soțului duminică seară. În aceeași zi ea ar fi plecat cu un microbuz de acasă spre Municipiul Botoşani, împreună cu cei doi copii ai săi, Vladimir şi Gabriel și s-au cazat la hotel.

De la etajul 1 al clădirii, femeia și-a aruncat copiii, cu vârstele de 2, respectiv 3 ani și a amenințat că se va sinducide. Cel mic nu a supraviețuit. Băiatul de 3 ani a fost dus în stare gravă la spital și, apoi, a fost transferat la Iași în comă.

În respectivul hotel a fost trimis un echipaj de intervenție

Pompierul Ionuţ Honciuc, cel care a urcat și a preluat femeia, pentru publicația locală Știri Botoșani: „A fost o intervenție în care a trebuit să așteptăm un moment prielnic pentru a interveni. Împreună cu colegii mei am stabilit un binom de salvare. Am fost tot timpul asigurat. La semnalul inspectorului șef am intervenit”.

La faţa locului s-a deplasat un negociator

După preluare, femeia a fost dusă, de asemenea, la spital. A fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Botoşani.

Femeia a povestit că, după ce s-au cazat la motel, copiii ar fi adormit. A spus că i-a luat în brațe și ar fi sărit cu ei pe geam. Pentru că în fața ferestrei se afla un pervaz, femeia a rămas agățată de acesta. Cei mici au scăpat pe beton.

Jurnalist: Era pericolul să se arunce ea?

Negociator: „Vă dați seama, exista și pericolul să se arunce înainte. Am intervenit cât am putut de rapid”.

Potrivit presei locale, femeia are 23 de ani și este din localitatea Albești, județul Botoșani. Tatăl copiilor se află în București și nu își poate explica ce s-a întâmplat, scrie „Monitorul de Botoșani”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Tânărul de 19 ani care a accidentat mortal 2 studenți a mai fost cercetat pentru deținere de droguri | AUDIO