Confidenţialitate

Reacția Ministerului Justiției după ce Ingrid Mocanu a depus măturie în favoarea Elenei Udrea: „Nu putem interzice unui angajat să se prezinte ca martor la un proces” | AUDIO

Ministerul Justiției anunță că nu poate interzice unui angajat să se prezinte ca martor într-un proces după ce o salariată a instituției a depus mărturie în favoarea Elenei Udrea în procesul de extrădare. Ingrid Mocanu și fosta ministră a Turismului au fost colege de celulă la Penitenciarul Târgșor.

Ingrid Mocanu a fost miercuri la procesul de extrădare a Elenei Udrea în nume propriu şi nu ca reprezentantă a Ministerului Justiţiei, fiind în concediu de odihnă, precizează reprezentanții instituției. Totodată ministerul Justiţiei mai susține că „examinează permanent incidenţa prevederilor legale privind obligaţiile specifice statutului profesional al fiecărui angajat, inclusiv obligaţiile de rezervă”.

Ministerul mai precizează că Ingrid Mocanu este angajată în cadrul aparatului tehnic, deși aceasta s-a prezentat în Bulgaria drept consilier. Ea a depus mărturie în favoarea Eleni Udrea și le-a povestit judecătorilor bulgari despre condițiile din penitenciarele românești.

În 2015 cele două au stat în aceeași celulă la penitenciarul Târgșor, Mocanu fiind pusă sub acuzare în dosarul despăgubirilor de la ANRP. Ulterior a fost achitată.

Elena Udrea a fugit din România cu puțin timp înainte de a fi condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, dar a fost prinsă în Bulgaria. Curtea de Apel din Sofia decide astăzi dacă o extrădează sau nu pe Elena Udrea în România.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Angajată la Justiție, mărturie în favoarea Elenei Udrea, cu care a fost și colegă de celulă. Reacția Ministerului

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.