Confidenţialitate

Reacția lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, din vacanță: ”Tu nu auzi că am delegat?! Am delegat, taci din gură odată!” – AUDIO

Avocatul Poportului a fost sesizat, miercuri, de Procurorul General pentru a se adresa Curții Constituţionale, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d) teza finală din Constituţia României şi art. 13 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 35/1997, republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului VII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiției.

Victor Ciorbea le-a răspuns la telefon jurnaliștilor Digi24, motivând că nu poate discuta mult, explicând și de ce are aproape toată ziua telefonul închis pentru ”că se află în avion și că nu mai poate vorbi timp de zece ore”.

În dialogul scurt cu jurnaliștii postului de televiziune, Avocatul Poporului a avut o reacție nervoasă: ”Tu nu auzi că am delegat?! Am delegat, taci din gură odată!”.

Victor Ciorbea fusese rugat să comenteze informația apărută în spațiul public că și-a luat concediu fără a-și delega atribuțiile fix la adoptarea OUG care modifică aspecte importante în funcționarea Justiției.

Comunicatul transmis de Avocatului Poporului

„Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea precizează că perioada concediului de odihnă, pe care il efectuează în Statele Unite ale Americii ( 17-30 octombrie 2018) a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion și serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018.

Referitor la solicitările de formulare a unei excepții directe de neconstituționalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petițiile având acest obiect, sunt analizate de către specialiștii Biroului contencios constituțional și recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenți, jurisprudența Curții Constituționale a României, Curții Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum și concluziile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), după care urmează a fi luată o decizie.”