Confidenţialitate

Reacția lui Nicolae Ciucă la anunțul transmis de Pentagon: Partenerul strategic a ales și de această dată să ne stea alături

Prim-ministrul României a transmis un mesaj după anunțul privind detașarea a 1000 de militari americani pe teritoriul României. Nicolae Ciucă a transmis că „Așa cum ne-am obișnuit, partenerul strategic a ales și de această dată să ne stea alături umăr la umăr pentru reîntărirea și descurajarea oricărei amenințări într-o postură de apărare consolidată pe flancul estic al NATO în țara noastră”.

Nicolae Ciucă a mai spus că „În urma ordinului președintelui Statelor Unite, Joe Biden, în perioada imediat următoare vor sosi în România 1000 de militari ai Regimentului al 2-lea Cavalerie la US Army, staționați în Germania. Repoziționarea în România a Escadronului Stryker se alătură contingentului de 900 de militari american aflați deja pe teritoriul României, al căror rol este strict să descurajeze orice agresiune și să întărească capacitățile defensive ale Armatei Române”.

Mai mult, prim-ministrul României a mai transmis că „Desfășurarea efectivelor americane în România subliniază încă o dată soliditatea Parteneriatului Strategic România-SUA și interesul crescut de prevenire a oricărei escaladări militare în regiunea noastră. Sperăm, în același timp, ca aceste demersuri de descurajare să creeze un spațiu important dialogului diplomatic lansat de către SUA, NATO, OSCE pentru a detensiona și dezescalada situația din estul Ucrainei”.

Reacția liderului PSD la mesajul transmis de SUA

La scurt timp după mesajul transmis de Statele Unite ale Americii, Marcel Ciolacu a transmis și el un mesaj pe Facebook: „Este o reconfirmare a angajamentului puternic al SUA pentru securitatea cetățenilor români”.

„Acest batalion va avea un efectiv de 1.000 de militari și va sosi, în țara noastră, în perioada imediat următoare. Este o reconfirmare a angajamentului puternic al SUA – ca partener strategic al României- pentru securitatea cetățenilor români și a țării noastre”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: NATO va trimite în România forțe suplimentare „cât se poate de rapid”, anunță ministrul Apărării | AUDIO

Autor: Carmen Zanfir