Confidenţialitate

Reacția lui Negoiță după ce a fost pus sub urmărire penală de DNA: Nu am acționat în afara legii. Am procedat în interesul comunității | FOTO

Urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță spune că nu a acționat în afara legii și că a acționat în interesul comunității. Edilul mai spune că va colabora cu anchetatorii.

DNA l-a pus pe Negoiță sub urmărire penală pentru că a prelungit timp de 18 ani contractual cu firma de salubrizare, prin 54 de acte adiționale și a calculat că prejudiciul este de peste 500 de milioane de lei.

„Referitor la comunicatul transmis azi de Direcția Națională Anticorupție vreau să fac următoarele mențiuni:

Este absolut normal și de datoria procurorilor să deruleze investigații și verificări acolo unde există diferite suspiciuni sau nelămuriri referitoare la activitatea din instituțiile din țară.

Vreau să asigur, atât organele de anchetă, cât și pe cetățenii sectorului 3, care sunt și beneficiarii serviciilor oferite de Primăria Sectorului 3, de întreaga mea deschidere și colaborare.

Concret, în momentul de față, acuzația care se aduce este că a fost prelungit contractul de salubritate ce era în vigoare din anul 1999, dosarul făcând referire la intervalul 2000-2018.

Vom demonstra, conform procedurilor legale, că nu am acționat în afara legii sau în vreun mod care să prejudicieze interesele și nevoile comunității sectorului nostru.
Trebuie să avem încredere în actul de justiție din România și în faptul că, la final, toate aceste detalii vor fi clarificate și se va concluziona, fără tăgadă, că am procedat corect, cu respectarea procedurilor legale și în interesul comunității”, a scris Robert Negoiță pe Facebook.

Sursa foto: Robert Negoiță / Facebook

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Robert Negoiță și alți 6 foști sau actuali șefi ai Primăriei Sectorului 3, urmăriți penal de procurorii anticorupție