Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Robert Negoiță și-a dat singur autorizație pentru o stație de sortare a deșeurilor, la două zile după ce Agenția de Mediu o suspendase

Să presupunem că vă treziți cu permisul auto suspendat. Dar cum e pandemie și nu vreți să călătoriți cu transportul în comun care se mai și aglomerează la orele de vârf, decideți de la sine putere că aveți dreptul să circulați tot cu mașina personală. Vi se pare stupid și lipsit de orice temei ilegal? Chiar de natură penală? Așa și e, dar cam același lucru l-a făcut Primăria Sectorului 3 din București în cazul stației de sortare a deșeurilor pe care a construit-o la marginea orașului.

Povestea pe scurt: pe 8 martie, după multe amenzi și notificări prealabile, Agenția pentru Protecția Mediului a decis suspendarea activității la stația de sortare. De facto, stația de sortare a ajuns o groapă de gunoi insalubră, aflată la mică distanță de zeci de case. 

Două zile mai târziu, Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență care a decis că activitatea stației de sortare poate să continue. Pur și simplu! Și implicit, să ignore decizia Agenției pentru Protecția Mediului. Deloc întâmplător, Poliția a ajuns ieri la concluzia că hotărârea Primăriei e o glumă proastă și mașinile pline cu gunoi nu au mai fost lăsate să intre în stația de sortare.

Victor Marin a investigat bizareria.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Eugen Matei

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.